FAQ

Wij willen met liefde al jouw vragen beantwoorden over NobodyIsNotWelcome en onze website.

Staat jouw vraag er nog niet tussen? Dan kun je ons een mail sturen en zullen we je vraag z.s.m. beantwoorden.

De combinatie van maatschappelijke publieksactivatie in spelvorm; 'experiences' en kennisoverdracht, en de bijdrage aan programma’s die mensen helpen hun vooroordelen te leren (h)erkennen is uniek.

Bij vraagstukken rondom inclusie & diversiteit gaat het ook over ongemak. Dat ongemak gaat NINW niet uit de weg, maar voordat een Diversity Officer of professional een organisatie in gelanceerd wordt, gaan we eerst 'op avontuur buiten de eigen hokjesgeest'. 

“Kennen, kunnen, durven, voelen, willen” zijn basis van verandering, waarbij primair aangesloten moet worden bij de laatste categorieën. Dit is wat NINW nastreeft.

NINW biedt zowel B2B als B2C tools om zo snel mogelijk verandering te bewerkstelligen. Met als ultieme doel om met opgehaalde donaties niet alleen onze eigen goede doelen activiteiten te bekostigen, maar ook andere prachtige non-profit initiatieven te steunen die bijdragen aan een meer verbonden en kansengelijke samenleving.

NINW verwelkomt iedereen die open staat voor ontwikkeling. Maar... 100% inclusie is onmogelijk. De grens ligt bij het verheerlijken van geweld en uitsluitingsmechanismen als racisme, anti-semitisme, validisme, ageism, lhbtiqai+fobie, moslimhaat et cetera.

De mogelijkheden van NINW zijn 'grenzenloos' bínnen de (Nederlandse) wetgeving en het recht. Ook zijn we ons bewust van ons 'eurocentrisch perspectief' en volgen we de rechtspraak van het internationaal gerechtshof. We doen een beroep op universele kernwaarden als medemenselijkheid, empathie, wederkerigheid, respect en rechtvaardigheid. 

Met die uitgangspunten als ons belangrijke kompas begint het ontdekken en het plezier.

“Het avontuur aangaan is spannend en niet altijd makkelijk, maar levert persoonlijke groei en ontwikkeling op.”

Grofweg onderscheidt twee doelactiviteiten, namelijk:

  1. Aanpak voor herkennen en signaleren van vooroordelen, privilege en stereotypen, en het zorgen voor handelingsperspectieven, kennisverbreding en verdieping rondom de thema's kansengelijkheid, diversiteit inclusie.
  2. Interventies om een houding te stimuleren die streeft naar kansengelijkheid en verbinding tussen álle mensen, en vrij is van uitsluitingsmechnismen.

Daarom maakt NINW onderscheidt tussen twee doelgroepen:

  1. Mensen die nieuwsgierig zijn naar hun eigen vooroordelen en daarvan af willen. Deze doelgroep bereiken we o.a. met live-events, activaties in spelvorm, (educatieve) programma’s, community building, online tools, (sociale) media, campagnemateriaal en bewustwordingscampagnes. 
  2. Bedrijven en organisaties die een positieve verandering mogelijk willen maken en behoefte hebben aan ‘voelen, willen, durven’ en kennis en kunde op dit gebied. Deze doelgroep bereiken we met met live-events en activaties in spelvorm e.d., én met consultancy/ advies, trainingen, workshops, dialoogsessies, keynote-sprekers en verandertrajecten.

Nee, NINW is niet als statement bedoeld rond vraagstukken over overbevolking, asiel en migratie. Maar NINW gaat wél over de uitsluitingsmechnismen, discussie en polarisatie die bij migratie- en asielvraagstukken komen kijken. Daarom gaan we graag offline het gesprek aan. NINW geeft lucht, brengt licht en mijdt tegelijkertijd het ongemak nooit. 

Zij dragen bij aan het realiseren van de NINW doelstellingen:

Hulp nodig?
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Contact
Contact